Fermentowany napój z Bluszczyka Kurdybanka na bazie koziej serwatki, cukru, kwaśnej śmietany.

Fermentowany napój przyrządzony z bluszczyka kurdybanka na bazie koziej serwatki, cukru, kwaśnej śmietany, krzemień. Po 14 dniach przebywania w ciemnym i ciepłym miejscu jest dojrzały w zdrowe kultury bakterii. ☘️


Bluszczyk kurdybanek ma silne działanie przeciwzapalne i bakteriobójcze, może działać wspomagająco w walce ze stresem, różnymi chorobami i dolegliwościami układu pokarmowego czy zmianami skórnymi. Wspomaga pracę układu pokarmowego. Szczególnie dba o wątrobę, oczyszczając ją z toksyn i wspomagając produkcję żółci. Działa przeciwbiegunkowo oraz łagodzi stany zapalne i nieżytowe. Bluszczyk stymuluje działanie układu pokarmowego poprzez pobudzanie wydzielania soków trawiennych, wspierając trawienie i przemianę materii.
Składniki aktywne obecne w bluszczyku mają działanie przeciwutleniające i przeciwzapalne, uszczelniają naczynia krwionośne i mogą mieć działanie moczopędne, przyspieszają trawienie tłuszczów, są przeciwzapalne i pomagają się pozbyć toksyn z organizmu. Jest bogaty w olejki eteryczne.
Te właściwości są obecne w roślinie w określonym czasie czyli podczas zbiorów w kwietniu i maju.
Uwaga:
Część składników aktywnych zawartych w bluszczyku jest odradzana do stosowania w czasie ciąży.
Grupa na FB - Żywienie enzymatyczne/Soki/Kiszonki/Zioła-B.Bołotow/dr.H.Clark/R.Breuss
INFORMACJA
W myśl obowiązującego prawa powyższy artykuł nie stanowi porady medycznej, lekarskiej lub farmaceutycznej. Czytelnik przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji w zakresie leczenia lub suplementacji, w zależności od potrzeb powinien skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
"SzymPolski"