Żywienie enzymatyczne - Regeneracja narządów enzymami Bołotowa

2024-04-07

Odbudowie płynnych środowisk organizmu, jako środka łączności pomiędzy mózgiem a resztą ciała, sprzyjają wszelkie metody oczyszczenia organizmu, pozbycie się zjawisk zastoinowych, detoksykacja, odbudowa mikroflory. Wielki wkład w ten kierunek wniósł cały szereg uczonych, medyków i biologów, farmaceutów i fizyków, znachorów ludowych i uzdrowicieli oraz ludzi po prostu kochających życie.


Jednym z wybitnych ludzi naszych czasów, którzy stworzyli zadziwiające podejście do odbudowania zniszczonych chorobami narządów w naszym wieku atomowym, jest akademik Borys Bołotow. Za swoje poglądy i publikacje dotyczące fizyki zdrowia Bołotow był poddany badaniu psychiatrycznemu, a następnie na podstawie sfabrykowanych materiałów został pociągnięty do odpowiedzialności karnej, za to, że „skompromitował radziecką medycynę”. Sąd skazał go na długotrwałą izolacje a następnie, w 1986 roku został odesłany do Czernobyla (wstęp do książki Bołotowa „Zdrowie człowieka w niezdrowym świecie”). Doświadczenie w przeżyciu w wieku atomowym, wyłożone przez Bołotowa jest bezcenne.


W publikacjach Bołotowa znaczące miejsce zajmuje regeneracja przewodu pokarmowego jako układu wytwarzającego z pokarmu wszystko czego potrzebujemy do zdrowia.


W większości przypadków po ciężko przebytych chorobach przewlekłych oraz leczonych traumatycznie (chemioterapia, radioterapia) narządy organizmu uległy osłabieniu swoich funkcji lub degeneracji. Wiele osób zadaje sobie pytanie: Co dalej? Jak mogę odbudować i zregenerować swój organizm.


Większość metod leczniczych skupia się na zabijaniu pasożytów, oczyszczaniu, napełnieniu organizmu minerałami i witaminami itp. Jednak w większości przypadków rzadko kiedy narządy ulegają regeneracji i odbudowie swoich funkcji do poziomu przed chorobą samoistnie. Do tej pory jest bardzo mało literatury na ten konkretny temat. Książka Bołotowa opisuje jak tego wyczynu dokonać z zastosowaniem prostych wykonanych samodzielnie enzymów z serwatki i ziół.


W jego materiałach na temat żywienia i przywracania zdrowia zawsze pojawia się myśl: „Najniebezpieczniejszym produktem na ziemi w wieku atomowym jest mleko”. Lecz oskarżając mleko zawierające stront, różnorodne resztki herbicydów, pestycydów, nawozów, metali ciężkich, radionukleotydów oraz infekcje ropne, Bołotow uważa, że powinniśmy nauczyć się wyodrębniać z mleka czystą pałeczkę kwasu mlekowego, najważniejszego przedstawiciela naszej mikroflory symbiotycznej. Należy wyodrębniać i hodować ją w zwykłych warunkach domowych, codziennie wprowadzać do układu pokarmowego w celu walki z dysbakteriozą. Doświadczenie Bołotowa w regeneracji zdrowej błony śluzowej i mikroflory przewodu pokarmowego przekonująco wpływa na zdrowie każdego, kto wykorzystuje pałeczkę znaną obecnie pod nazwą „kwasów Bołotowa”.



Na stronie https://igya.pl/ znajdziecie mnóstwo przepisów na poszczególne enzymy, uważam że każdy powinien sam we własnym zakresie sporządzać swoje własne enzymy. W końcu to co przygotujemy sobie sami ma największą MOC!

Źródło: https://igya.pl/