Przed złożeniem zamówienia proszę o kontakt w celu sprawdzenia dostępności produktu.
Nastawy przygotowywane są średnio co dwa tygodnie, proces fermentacji trwa 14 dni.
Zakwas Bołotowa to rodzaj fermentu przyrządzanego na bazie koziej serwatki, cukru, kwaśnej śmietany i glistnika jaskółczego ziela. Wedle twórcy przepisu mikstura stanowi skuteczne wsparcie dla organizmu – jego regeneracji i prawidłowego funkcjonowania.
Enzym Bolotowa to naturalny produkt na bazie glistnika jaskółczego ziela i koziej serwatki, przyrządzony ściśle według oryginalnego przepisu Borysa Bołotowa. Bogaty w bakterie kwasu mlekowego i specyficzne enzymy, które stymulują procesy naprawcze i regeneracyjne na poziomie komórkowym. Enzym glistnika ułatwia wydalanie soli i chlorków metali ciężkich. Glistnik jaskółcze ziele, jest ziołem o wyjątkowo skutecznym i silnym działaniu, dysponuje silnymi właściwościami stymulującymi
☘️Doskonale oczyszcza przewód pokarmowy, układ oddechowy, rozrodczy i drogi moczowe.
☘️Pod wpływem kuracji następuje szybsza wymiana komórek, w miejsce starych powstają nowe-zdrowe.
☘️Organizm się odmładza i regeneruje.
☘️Poprawia się praca układu pokarmowego, ustępują zaparcia, odbudowuje flora bakteryjna.
☘️Zmiany widać po znacznie lepszym stanie skóry i zwiększonej odporności.
☘️Ustępuje katar, kaszel, przewlekłe stany zapalne zatok, oskrzeli.
☘️Obserwuje się poprawę przy chorobach dróg moczowych, ginekologicznych, układu krążenia.
☘️Powraca dobre samopoczucie.
Serwatka kozia z ekologicznej farmy.
Skład:
Kozia serwatka
Cukier (do fermentacji) po zakończeniu procesu fermentacji już go nie zawiera.
glistnik jaskółcze ziele (Chelidonium majus)
krzemień
Przeciwwskazaniami są:
Ciąża i karmienie piersią, jaskra, białaczka, w zaostrzonej chorobie wrzodowej żołądka.
Warto też w pierwszych dniach sprawdzić jak zareaguje organizm w przypadku choroby nadciśnieniowej i zażywania lekarstw nasercowych. Zdarza się, że te osoby źle reagują na preparaty na bazie glistnika. W każdym razie warto najpierw spróbować kwasu w mniejszej dawce.
Termin przydatności
Dwa tygodnie od daty zakupu - w temp pokojowej
Pół roku od daty zakupu - w lodowce od 4-7 C.
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa, w ciemnej szafce.
W lodówce jeśli planujemy z jakiś powodów przerwać stosowanie. Bakterie zapadają w hibernacje. Po ponownym wyjęciu zakwasu z lodówki, wstawić do szafki i używać ponownie po 24 godzinach.
POCHODZENIE Polska - produkt rzemieślniczy
WYRÓB WŁASNY / Wszystkie nasze produkty powstają w rzemieślniczej manufakturze. Są przygotowywane tradycyjnie, tylko z naturalnych składników, bez sztucznych konserwantów
Nota prawna
Prezentowane tu treści przeznaczone są wyłącznie do celów edukacyjnych i informacyjnych. Nie są to porady medyczne, zdrowotne i nie mogą być tak rozumiane ani interpretowane jako takie. Nie sprzedajemy produktów leczniczych, a prezentowane tu informacje odnoszące się do kwestii zdrowotnych nie mogą zastąpić specjalistycznych porad medycznych. W przypadku problemów zdrowotnych, zalecamy każdorazowo konsultację ze specjalistą w zakresie medycyny.