Zakwas Bołotow 6x 1000ml

TANIEJ W ZESTAWIE + dostawa gratis

Przed złożeniem zamówienia proszę o kontakt w celu sprawdzenia dostępności produktu.

Nastawy przygotowywane są średnio co dwa tygodnie, proces fermentacji trwa 14 dni.

Zakwas Bołotowa to rodzaj fermentu przyrządzanego na bazie koziej serwatki, cukru, kwaśnej śmietany i glistnika jaskółczego ziela. Wedle twórcy przepisu mikstura stanowi skuteczne wsparcie dla organizmu – jego regeneracji i prawidłowego funkcjonowania.

Enzym Bolotowa to naturalny produkt na bazie glistnika jaskółczego ziela i koziej serwatki, przyrządzony ściśle według oryginalnego przepisu Borysa Bołotowa. Bogaty w bakterie kwasu mlekowego i specyficzne enzymy, które stymulują procesy naprawcze i regeneracyjne na poziomie komórkowym. Enzym glistnika ułatwia wydalanie soli i chlorków metali ciężkich. Glistnik jaskółcze ziele, jest ziołem o wyjątkowo skutecznym i silnym działaniu, dysponuje silnymi właściwościami stymulującymi

☘️Doskonale oczyszcza przewód pokarmowy, układ oddechowy, rozrodczy i drogi moczowe.

☘️Pod wpływem kuracji następuje szybsza wymiana komórek, w miejsce starych powstają nowe-zdrowe.

☘️Organizm się odmładza i regeneruje.

☘️Poprawia się praca układu pokarmowego, ustępują zaparcia, odbudowuje flora bakteryjna.

☘️Zmiany widać po znacznie lepszym stanie skóry i zwiększonej odporności.

☘️Ustępuje katar, kaszel, przewlekłe stany zapalne zatok, oskrzeli.

☘️Obserwuje się poprawę przy chorobach dróg moczowych, ginekologicznych, układu krążenia.

☘️Powraca dobre samopoczucie.


Serwatka kozia z ekologicznej farmy.


Skład:

Kozia serwatka 

Cukier (do fermentacji) po zakończeniu procesu fermentacji już go nie zawiera.

glistnik jaskółcze ziele (Chelidonium majus)

krzemień


Przeciwwskazaniami są:

Ciąża i karmienie piersią, jaskra, białaczka, w zaostrzonej chorobie wrzodowej żołądka.
Warto też w pierwszych dniach sprawdzić jak zareaguje organizm w przypadku choroby nadciśnieniowej i zażywania lekarstw nasercowych. Zdarza się, że te osoby źle reagują na preparaty na bazie glistnika. W każdym razie warto najpierw spróbować kwasu w mniejszej dawce.


Termin przydatności

Dwa tygodnie od daty zakupu - w temp pokojowej

Pół roku od daty zakupu - w lodowce od 4-7 C.

Przechowywanie:

Temperatura pokojowa, w ciemnej szafce.

W lodówce jeśli planujemy z jakiś powodów przerwać stosowanie. Bakterie zapadają w hibernacje. Po ponownym wyjęciu zakwasu z lodówki, wstawić do szafki i używać ponownie po 24 godzinach.


POCHODZENIE Polska - produkt rzemieślniczy


WYRÓB WŁASNY / Wszystkie nasze produkty powstają w rzemieślniczej manufakturze. Są przygotowywane tradycyjnie, tylko z naturalnych składników, bez sztucznych konserwantów


Nota prawna

Prezentowane tu treści przeznaczone są wyłącznie do celów edukacyjnych i informacyjnych. Nie są to porady medyczne, zdrowotne i nie mogą być tak rozumiane ani interpretowane jako takie. Nie sprzedajemy produktów leczniczych, a prezentowane tu informacje odnoszące się do kwestii zdrowotnych nie mogą zastąpić specjalistycznych porad medycznych. W przypadku problemów zdrowotnych, zalecamy każdorazowo konsultację ze specjalistą w zakresie medycyny.

320,00 zł 360,00 zł
bez kosztów wysyłki