Ocet wytwarzany w procesie 100% NATURALNEJ fermentacji.
Kwiat czarnego bzu od lat słynie ze swoich właściwości. Dzięki wysokiej zawartości flawonoidów, pektyn, garbników i kwasów fenolowych idealnie sprawdza się w przeziębieniu, zapaleniu gardła czy stanów zapalnych narządów płciowych.
Powolny proces fermentacji jest odpowiedzialny za powstanie żywego octu. Dzięki temu, ma on wyższą zawartość substancji odżywczych i właściwości niż tradycyjny ocet.
- naturalnie fermentowany,
- żywe kultury bakterii,
- aktywne enzymy,
- niepasteryzowany, -niesiarkowany, nieklarowany
Do produkcji wykorzystujemy tylko naturalne składniki.
Składniki: kwiaty czarnego bzu
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej lub w lodówce.
UWAGA: osad na dnie butelki czy biały nalot (kożuszek- matka octowa) na wierzchu świadczy o naturalnym pochodzeniu produktu.https://www.szympolski.com.pl/p/ocet-z-czarnego-bzu/
INFORMACJA
W myśl obowiązującego prawa powyższa ulotka nie stanowi porady medycznej, lekarskiej lub farmaceutycznej. Czytelnik przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji w zakresie leczenia lub suplementacji, w zależności od potrzeb powinien skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej lub w lodówce.
UWAGA: osad na dnie butelki czy biały nalot (kożuszek- matka octowa) na wierzchu świadczy o naturalnym pochodzeniu produktu.
INFORMACJA
W myśl obowiązującego prawa powyższa ulotka nie stanowi porady medycznej, lekarskiej lub farmaceutycznej. Czytelnik przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji w zakresie leczenia lub suplementacji, w zależności od potrzeb powinien skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
POCHODZENIE Polska - produkt rzemieślniczy
WYRÓB WŁASNY / Wszystkie nasze produkty powstają w rzemieślniczej manufakturze. Są przygotowywane tradycyjnie, tylko z naturalnych składników, bez sztucznych konserwantów