Zakwas Bołotow 1x 1000ml

Przed złożeniem zamówienia proszę o kontakt w celu sprawdzenia dostępności produktu.


Nastawy enzymów trawiennych przygotowywane są średnio co dwa tygodnie, proces fermentacji trwa 14 dni.


Kwas Bołotowa to rodzaj sfermentowanego napoju przyrządzanego na bazie koziej serwatki, cukru, kwaśnej śmietany i glistnika jaskółczego ziela. Wedle twórcy przepisu mikstura stanowi skuteczne wsparcie dla organizmu – jego regeneracji i prawidłowego funkcjonowania.   


Enzym Bolotowa to naturalny produkt na bazie glistnika jaskółczego ziela i koziej serwatki, przyrządzony ściśle według oryginalnego przepisu Borysa Bołotowa. Bogaty w bakterie kwasu mlekowego i specyficzne enzymy, które stymulują procesy naprawcze i regeneracyjne na poziomie komórkowym. Enzym glistnika ułatwia wydalanie soli i chlorków metali ciężkich. Glistnik jaskółcze ziele, jest ziołem o wyjątkowo skutecznym i silnym działaniu, dysponuje silnymi właściwościami stymulującymi

☘️Doskonale oczyszcza przewód pokarmowy, układ oddechowy, rozrodczy i drogi moczowe.  

☘️Pod wpływem kuracji następuje szybsza wymiana komórek, w miejsce starych powstają nowe-zdrowe.

☘️Organizm się odmładza i regeneruje.

☘️Poprawia się praca układu pokarmowego, ustępują zaparcia, odbudowuje flora bakteryjna.

☘️Zmiany widać po znacznie lepszym stanie skóry i zwiększonej odporności.

☘️Ustępuje katar, kaszel, przewlekłe stany zapalne zatok, oskrzeli.

☘️Obserwuje się poprawę przy chorobach dróg moczowych, ginekologicznych, układu krążenia.

☘️Powraca dobre samopoczucie.


Serwatka kozia z ekologicznej farmy, która znajduje się w pobliskiej okolicy. 


Zakwas pozyskany w procesie naturalnej fermentacji kwasu mlekowego.


Sposób stosowania:

Pierwszy 14 dni: (3-4 litry)

3x dziennie 100 ml

Drugi etap przypominający: (3 litry)

30 dni 100 ml raz dziennie


Skład:

Kozia serwatka

Cukier (do fermentacji) po zakończeniu procesu fermentacji już go nie zawiera.

glistnik jaskółcze ziele (Chelidonium majus)

krzemień


Przeciwwskazaniami są:  

ciąża i karmienie piersią, jaskra, białaczka, w zaostrzonej chorobie wrzodowej żołądka. Warto też w pierwszych dniach sprawdzić jak zareaguje organizm w przypadku choroby nadciśnieniowej i zażywania lekarstw nasercowych. Zdarza się, że te osoby źle reagują na preparaty na bazie glistnika. W każdym razie warto najpierw spróbować kwasu w mniejszej dawce. 


Termin przydatności

Dwa tygodnie od daty zakupu - w temp pokojowej 

Pół roku od daty zakupu - w lodowce od 4-7 C.


Przechowywanie:

Temperatura pokojowa, w ciemnej szafce. 


W lodówce jeśli planujemy z jakiś powodów przerwać kuracje. Bakterie zapadają w hibernacje. Po ponownym wyjęciu enzymu z lodówki, wstawić do szafki i używać ponownie po 24 godzinach. 


POCHODZENIE Polska - produkt spożywczy/rzemieślniczy 


WYRÓB WŁASNY / Wszystkie nasze produkty powstają w rzemieślniczej manufakturze. Są przygotowywane tradycyjnie, tylko z naturalnych składników, bez sztucznych konserwantów

  

Nota prawna

Prezentowane tu treści przeznaczone są wyłącznie do celów edukacyjnych i informacyjnych. Nie są to porady medyczne, zdrowotne i nie mogą być tak rozumiane ani interpretowane jako takie. Nie sprzedajemy produktów leczniczych, a prezentowane tu informacje odnoszące się do kwestii zdrowotnych nie mogą zastąpić specjalistycznych porad medycznych. W przypadku problemów zdrowotnych, zalecamy każdorazowo konsultację ze specjalistą w zakresie medycyny.


60,00 zł
bez kosztów wysyłki