Zakwas z buraków powstał według tradycyjnej receptury. Jego składnikami są starannie wyselekcjonowane buraki i proste dodatki takie jak czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól kłodawska i pieprz. Zawiera tylko naturalnie występujące cukry, które w procesie fermentacji są naturalnym pożywieniem do drożdży.
Nasz zakwas z buraków jest niepasteryzowany i w 100% czysty, ma prosty skład, bez konserwantów czy ulepszaczy. Jego apetyczny, rubinowy kolor to zasługa natury, nie barwników!
Nasze zakwasy są świeże, nie stały na półkach sklepowych. Produkowane są małymi partiami, a nie przemysłowo. Dlatego gwarantujemy jakość i wyjątkowość naszego zakwasu.
Skład:
buraki, woda, sól kłodawska, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek
Termin ważności:
Kiszenie, które jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania żywności pozwala cieszyć się zakwasami przez długi czas. Do tego nie niszczy ich wartości odżywczych.
Data minimalnej trwałości to 5 miesięcy od ukiszenia, niezależnie od daty otwarcia.
Przechowywanie:
Zakwas z buraków trzeba przechowywać w lodówce (w temperaturze około 4-10°C), zarówno przed, jak i po otwarciu.