Przed złożeniem zamówienia proszę o kontakt w celu sprawdzenia dostępności produktu.
Nastawy enzymów trawiennych przygotowywane są średnio co dwa tygodnie, proces fermentacji trwa 14 dni.
Enzym Krwawnika to rodzaj sfermentowanego napoju przyrządzanego na bazie wody, cukru, kwaśnej śmietany oraz ziela krwawnika. Wedle twórcy przepisu mikstura stanowi skuteczne wsparcie dla organizmu jego regeneracji i prawidłowego funkcjonowania.
Enzym Bolotowa z krwawnika to naturalny produkt, przyrządzony ściśle według oryginalnego przepisu Borysa Bołotowa.
Enzym z krwawnika
- oczyszcza wątrobę
- układ pokarmowy oraz drogi rodne
- bardzo podnosi odporność
- szczególnie zalecany przy problemach trawiennych, likwiduje zaparcia, wzdęcia oraz przelewania się w brzuchu .
Skład:
Śmietana, woda, krwawnik, krzemień, cukier (do fermentacji) po zakończeniu fermentacji już go nie zawiera.
Przyjmować: po 1-2 szklanki dziennie
Przeciwskazania : ciąża, w okresie karmienia piersią, zaostrzone wrzody żołądka i dwunastnicy.
POCHODZENIE Polska - produkt spożywczy/rzemieślniczy
Wszystkie enzymy pozyskiwane są w procesie naturalnej fermentacji przy udziale bakterii kwasu mlekowego, a powstałe kwasy są zestawem aminokwasów dysponującymi niezwykle regeneracyjnymi właściwościami. Aminokwasy te stymulują wydzielanie insuliny przez trzustkę oraz stymulują korę nadnerczy w celu wydzielania hormonów.
WYRÓB WŁASNY / Wszystkie nasze produkty powstają w rzemieślniczej manufakturze. Są przygotowywane tradycyjnie, tylko z naturalnych składników, bez sztucznych konserwantów
Nota prawna
Prezentowane tu treści przeznaczone są wyłącznie do celów edukacyjnych i informacyjnych. Nie są to porady medyczne, zdrowotne i nie mogą być tak rozumiane ani interpretowane jako takie. Nie sprzedajemy produktów leczniczych, a prezentowane tu informacje odnoszące się do kwestii zdrowotnych nie mogą zastąpić specjalistycznych porad medycznych. W przypadku problemów zdrowotnych, zalecamy każdorazowo konsultację ze specjalistą w zakresie medycyny.