Przed złożeniem zamówienia proszę o kontakt w celu sprawdzenia dostępności produktu.
Nastawy enzymów trawiennych przygotowywane są średnio co dwa tygodnie, proces fermentacji trwa 14 dni.
Enzym z kwiatów nagietka to rodzaj sfermentowanego napoju przyrządzanego na bazie wody, cukru, ziaren pieprzu, soli, kwaśnej śmietany i kwiatów nagietka. Wedle twórcy przepisu mikstura stanowi skuteczne wsparcie dla organizmu – jego regeneracji i prawidłowego funkcjonowania.
Enzym Bolotowa z kwiatów nagietka to naturalny produkt, przyrządzony ściśle według oryginalnego przepisu Borysa Bołotowa.
Enzym z nagietka
- posiada dużą zawartość jodu
- zalecany przy problemach układu endokrynnego (tarczyca,węzły chłonne)
- wspomagający przy raku piersi oraz żeńskich narządów rozrodczych
Skład: Śmietana, woda, kwiaty nagietka, ziarna pieprzu, krzemień, sól, cukier (do fermentacji) po zakończeniu fermentacji już go nie zawiera.
Pić można bez ograniczeń
POCHODZENIE Polska - produkt spożywczy/rzemieślniczy
Wszystkie enzymy pozyskiwane są w procesie naturalnej fermentacji przy udziale bakterii kwasu mlekowego, a powstałe kwasy są zestawem aminokwasów dysponującymi niezwykle regeneracyjnymi właściwościami. Aminokwasy te stymulują wydzielanie insuliny przez trzustkę oraz stymulują korę nadnerczy w celu wydzielania hormonów.
WYRÓB WŁASNY / Wszystkie nasze produkty powstają w rzemieślniczej manufakturze. Są przygotowywane tradycyjnie, tylko z naturalnych składników, bez sztucznych konserwantów
Nota prawna
Prezentowane tu treści przeznaczone są wyłącznie do celów edukacyjnych i informacyjnych. Nie są to porady medyczne, zdrowotne i nie mogą być tak rozumiane ani interpretowane jako takie. Nie sprzedajemy produktów leczniczych, a prezentowane tu informacje odnoszące się do kwestii zdrowotnych nie mogą zastąpić specjalistycznych porad medycznych. W przypadku problemów zdrowotnych, zalecamy każdorazowo konsultację ze specjalistą w zakresie medycyny.